Mikulás és Karácsony 2019. évi ünnepsége

2019. decemberében a Havanna lakótelepen vendégül láttuk a gyerekeket Mikulás és Karácsony alkalmából. Az Élelmiszebank "Édes száj" pályázatának egyik nyerteseként csokoládéval, üdítővel, gyümölccsel, zabkásával, konzervvel vártuk az eseményre látogató gyerekeket.

2019. évi közhasznúsági jelentés

2019. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

2017. évben megkezdett szakmai munkánkat nagy lelkesedéssel folytattunk.

Tárgyi adományok:

A számos magánszemélytől érkezett tárgyi adományt szervezetünk örömmel fogadta. 2.539.800 forint értékben juttatunk el tárgyi adományokat rászoruló szervezeteknek és magánszemélyeknek. A tárgyi adományok típus szerint: gyerek, női, férfi ruha; cipő; gyerekjáték; plüssjáték; mesekönyv; babakocsi; járóka; függöny; gyerek biztonsági ülés; bébi hordozó; játszószőnyeg; pelenka; ágynemű; táska. Adományaink tételes felsorolása az adományozási szerződések mellékletében található.

Élelmiszerbank:

2019. év márciusától minden héten kedden az Élelmiszerbank Egyesülettől kapott kenyér, péksütemény, zöldség, gyümölcs összetételű adományt osztunk Budapest 18. kerületében, a Havanna lakótelepen.2019. évben 4.310.000 forint értékben kapott az alapítvány élelmiszeradományt az Élelmiszerbank Egyesülettől. Ezt osztottuk ki hetente egy alkalommal. Az osztások során 80-90 fő részesült adományban.

2019. karácsonyán az Élelmiszerbank "Édes száj" nevet viselő pályázatán sikerrel vettünk részt, melynek eredményeképpen a Mikulás és Karácsony összevont ünnepségen a gyerekeknek kedveskedtünk az Élelmiszerbank adományával, azaz csokoládéval, gyümölccsel, zabkásával, üdítővel.

Jogi tanácsadás:

Többen megkeresték az Alapítványt, hogy jogi ügyben kérjenek tanácsot, útmutatást. A kuratórium vezetője, jogász lévén, örömmel tett eleget a feladatnak.

Partner szervezeteink, akik fogadták adományainkat:

Civilek Élhető Létéért Egyesület (Pilis)Tarnaörs Község Önkormányzat Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

Erki Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Valamint Fehér Melinda magánszemély.

Segítő tevékenységünket jelenleg is folytatjuk.

Budapest, 2020. március 05.                                                                                                            dr. Orosz Tamás

kuratórium elnöke

Záradék: E közhasznúsági jelentést a kuratórium egyhangú döntéssel, 3 igen szavazattal a kuratórium 2020. március 12. napján megtartott ülésén elfogadta.

2018. évi közhasznúsági jelentés

2017. évben megkezdett szakmai munkánkat nagy lelkesedéssel folytattunk.

Tárgyi adományok:

A számos magánszemélytől érkezett tárgyi adományt szervezetünk örömmel fogadta. Mintegy 2.637.000 forint értékben juttatunk el tárgyi adományokat rászoruló szervezeteknek és magánszemélyeknek. A tárgyi adományok típus szerint: bébiétel; gyerek, női, férfi ruha; cipő; gyerekjáték; plüssjáték; mesekönyv; korcsolya; babakocsi; járóka; síléc és cipő; függöny; gyerek biztonsági ülés; bébi hordozó; játszószőnyeg; pelenka; ágynemű; táska. Adományaink tételes felsorolása az adományozási szerződések mellékletében található.

Bébiétel:

Az Univer Product. Zrt. adományozott bébiételt szervezetünknek. Ezt rászoruló családoknak szétosztottuk.

Közvetítői szerep:

December hónapban egy magánszemély kereste meg az Adomány Alapítványt, jelezve, hogy szeretne egy több gyermekes rászoruló családot készpénz adománnyal támogatni. Kiválasztottuk a paramétereknek megfelelő családot. A magánszemély 1.000.000 forinttal, azaz Egymillió forinttal és egy nagy adag csokoládéval kereste fel a családot Budapest 18. kerületében.

Jogi tanácsadás:

Partner szervezeteink, akik fogadták adományainkat:

-          Krisztus Keresztje Keresztény Egyház

-          Csepeli Védőnői Szolgálat

-          Civilek Élhető Létéért Egyesület (Pilis)

-          Tarnaörs Község Önkormányzat Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

-          Kadafalvi Polgárőr Egyesület

Vállalt célkitűzéseink megvalósulása (Élelmiszerbank, Tarnaörs):

A 2018. évben megtartott közgyűlés határozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel történő kapcsolatfelvételről. Ez irányú erőfeszítéseinket siker koronázta, hiszen szerződést kötött alapítványunkkal az Élelmiszerbank.

A tarnaörsi családsegítő szolgálattal partneri viszonyt alakítottunk ki, rendszeresen fogadják adományainkat.

Segítő tevékenységünket jelenleg is folytatjuk.

Budapest, 2019. február 08.

Dr. Orosz Tamás

a kuratórium elnöke

Záradék: E közhasznúsági jelentést a kuratórium egyhangú döntéssel, 3 igen szavazattal a kuratórium 2019. február 22. napján megtartott ülésén elfogadta.

2017. évi közhasznúsági jelentés

2017. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

Tartalmi beszámoló:
Az Alapítványt 2017. év decemberében jegyezte be a bíróság.
A magánszemélyektől érkezett tárgyi adományokat szervezetünk örömmel fogadta.
Az alapítvány saját forrásából is végrehajtott beszerzést. Ez praktikusan élelmiszerüzletben történő mosószer, mosópor és szaloncukor megvásárlását jelentette. Ezt adományként – egyéb cikkek mellett – az alapítványunk által támogatott, III. kerületben működő, Jó Pásztor Anyaotthonnak vittük el.
Előzetes igényfelmérést követően az Anyaotthon kapott továbbá fogkrémet, teafiltert, gabonapelyhet, savanyúságot, gyerekpelenkát, babahordozót, gyerekruhát és játékot.   A rászorulók megsegítésére Budapest két kerületében (XIV. és XXI.) a védőnői szolgálat közreműködésével került sor. A gyakorlatban oly módon történt, hogy a Csepelen működő Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálatának székhelyére vittük el a szervezet adományát. Itt gyermekruhával és játékkal segítettük a rászorulókat.

A XIV. kerületben a Zuglói Egészségügyi Szolgálat Védőnői Szolgálatának valamennyi - összesen négy - telephelyére elszállítottuk adományunkat. Szállítmányunk tartalmazott 30 banános karton gyerek és felnőtt ruhát, 5 karton gyerekjátékot, valamint 5 zsák gyerekcipőt.

Segítő tevékenységünket jelenleg is folytatjuk.
Budapest, 2018. április 11.

dr. Orosz Tamás (a kuratórium elnöke)

Záradék: E közhasznúsági jelentést a kuratórium egyhangú döntéssel, 3 igen szavazattal a kuratórium 2018. április 18. napján megtartott ülésén elfogadta.

Ha Önnek van szüksége adományra

Ha bajba került, szüksége van adományra, kik és hogyan keressék az alapítványt?

Anyák, akik kilátástalan helyzetbe kerültek váratlanul vagy tartósan, akiknek élelmiszerre vagy gyermekruhára, gyermekkellékekre van szükségük, pl. etetőszékre, babakocsira, gyerekkabátra, hogy ne fázzon a gyermek. Diszkréten, a szervezet akár néhány órán belül segítőkezet nyújt a megkeresőknek Budapesten.

Ha Ön adományozna

Mit adományozhatnak az alapítványnak?
  • Tartós élelmiszert, akár egy tenyérnyi konzervet,
  • Napi élelmiszert, akár egy tenyérnyi krumplit,
  • Ruhát, akár egy tenyérnyi babatakarót, hogy ne fázzon a baba,
  • Bútort, akár egy babaszéket,
  • Pénzt, akár egy maréknyi aprópénzt, mely egyetlen tál meleg ételre elegendő.
  • Kiemelten anya-gyermeknek nyújtunk segítséget és viszünk ki házhoz adományt. Ezen felül más rászorulóknak is gyűjtünk és továbbítunk élelmiszer-, bútor- és pénzadományt.
Ha adományozna, hogyan keresse meg a szervezetet?
E-mailen, telefonon, előre megbeszélt személyes találkozón. A szervezet fogadja az adományokat az egész országból cégektől és magánszemélyektől egyaránt.

Adomány Alapítvány az Egyedülálló Anyák és a Szociálisan Rászorulók Támogatására

Célunk:
Adománygyűjtés és adományosztás Budapesten
Szociális munka diplomás szociális munkás szakemberekkel
Jogi-, életvezetési-, krízis tanácsadás

Létrejöttünk: 2017-ben

A szervezet nyilvántartási száma: 01-01-0012538

Az alábbi számlára lehet utalni pénzadományt:
Bankszámlaszám: 10403239-50526875-83541001
Számlavezető bank: Kereskedelmi és Hitelbank (K&H Bank)
Megjegyzés rovat: Adomány Alapítvány

Adószám: 18945243-1-41

Kiknek segít az alapítvány?

Bővebben...